Koeman: Ik praat erover met Matthijs en Wout schoot mij ook aan met die vraag

Koeman: "Ik praat erover met Matthijs en Wout schoot mij ook aan met die vraag"

20-05-2018 16:11
27

Ronald Koeman heeft met Matthijs de Ligt en Wout Weghorst gesproken over hun sportieve toekomst. De twee Oranje-internationals schermen met belangstelling van buitenlandse clubs. Daarnaast wordt de situatie rond Justin Kluivert gevolgd door de bondscoach.

"Zo gauw ik ze hier zie, laat ik wel aan de jongens weten wat ik van de situatie vind en wat ik zou adviseren", vertelt Koeman op de persconferentie in Zeist. "Ik kijk puur naar de ontwikkeling van jonge spelers. Die moeten gewoon zoveel mogelijk minuten maken."

Kluivert weigert zijn Ajax-contract te verlengen en lijkt op weg naar de uitgang. Koeman: "Ik ben heel benieuwd of Justin Kluivert een volgende stap gaat maken en of dat een stap is die hij ook echt nodig heeft. Die ophef heeft er niets mee te maken dat ik hem niet heb opgeroepen in ieder geval."

Een buitenlandse toptransfer lonkt ook voor zowel De Ligt (Ajax) als Weghorst (AZ) deze zomer. Koeman: "Ik praat erover met Matthijs en Wout schoot mij ook aan met de vraag of ik wilde praten over zijn toekomst en wat ik het beste vond. Daar heb ik altijd tijd voor."

Toch let de bondscoach er wel op dat hij niet iedereen van advies gaat voorzien. Alleen de vaste Oranje-internationals kunnen daarop rekenen. "Ik vind dat zulke spelers meer aandacht verdienen dan spelers die er nu één keer bij zijn geweest. Die zullen eerst moeten groeien als international."