Advocaat in de put na dramatische primeur: Ik word hier heel verdrietig van

Advocaat in de put na dramatische primeur: "Ik word hier heel verdrietig van"

20-05-2018 17:13
22

Dick Advocaat denkt dat hij - achteraf gezien - minder had moeten veranderen aan de basisopstelling van Sparta. Vrijwel wekelijks deed de zeventigjarige trainer aanpassingen bij de degradant. Zondagmiddag vloog Sparta uit de Eredivisie. Op Het Kasteel ging het mis tegen FC Emmen: 1-3.

"We hebben een fase gehad dat we redelijk speelden, toen hield ik ook vast aan mijn basis", blikte Advocaat terug voor de camera van FOX Sports. "Maar op een gegeven moment gaat het dan weer minder draaien... Ik ben verantwoordelijk, daar zit ik echt mee. Het had beter gemoeten."

"Ik heb nu geen zin om allerlei verwijten te maken. Ik wist waar ik aan begon. Met z'n allen hebben we het niet waar kunnen maken. Voor de fans vind ik dat het ergste. Spelers gaan door, maar voor de fans is het verschrikkelijk."

Advocaat, die voor de eerste keer in zijn rijke carrière is gedegradeerd, denkt dat Sparta zijn laatste club is geweest. "Hier word je niet vrolijk van. Ik word hier heel verdrietig van. Ik moet nu goed bij mezelf te rade gaan... Wat wil ik nu eigenlijk? Laat ik het eerlijk zeggen: ik wil kijken of er nog iets komt. Als er niks leuks komt, dan was dit het laatste."

Lees ook: Shock in Rotterdam: Sparta verliest en degradeert, Emmen debuteert in Eredivisie