Eén groot gekkenhuis. Fantastisch. We hebben geschiedenis geschreven

"Eén groot gekkenhuis. Fantastisch. We hebben geschiedenis geschreven"

20-05-2018 18:00
24

FC Emmen-middenvelder Youri Loen kan zijn geluk niet op na de stunt van zondag op Het Kasteel. Dankzij een 3-1 zege in Rotterdam promoveerde FC Emmen naar de Eredivisie. "Ik besef het nog niet helemaal. Dit is fantastisch", aldus Loen voor de camera van VoetbalPrimeur. 

Bennett van Fessem
ROTTERDAM

"Het is één groot gekkenhuis. Fantastisch. We hebben geschiedenis geschreven. Dit is geniaal", vertelde de linkspoot. "We hebben er zó hard voor gevochten - en nu hebben we het gedaan!"

Zondagavond staat de selectie van Emmen ongetwijfeld een groot feest te wachten bij thuiskomst. "Om een uur of 19.00 of 20.00 is er een huldiging. Ik verwacht een vol plein. We gaan het heel goed vieren."

Komend jaar debuteert Emmen in de Eredivisie. "We moeter er van genieten. Nu gaan we er een groot feest van maken, met z'n allen. Hier hebben we het hele jaar hard voor geknokt. Het is fantastisch."

Nadenken over volgend seizoen vindt Loen nog iets te vroeg. "Eerst moet ik beseffen dat we het hebben gehaald. Dat is nog veel te ver vooruit, joh. Nu aan de bacootjes - en niet een paar, hoor. Er gaan er heel veel in." 

Lees ook: Shock in Rotterdam: Sparta verliest en degradeert, Emmen debuteert in Eredivisie