Spartaan denkt na debacle aan vertrek: 'Eredivisie-voetbal belangrijk voor mij'

Spartaan denkt na debacle aan vertrek: 'Eredivisie-voetbal belangrijk voor mij'

20-05-2018 18:55
29

Deroy Duarte denkt dat het voor zijn ontwikkeling beter is om volgend jaar op het hoogste niveau spelen. Het talent van Sparta zei dat zondagmiddag voor de camera van VoetbalPrimeur. Vlak daarvoor was de Rotterdamse club door FC Emmen uit de Eredivisie geknikkerd. 

Bennett van Fessem
ROTTERDAM

"Ik denk dat ik het hoogste niveau van Nederland aan kan. We zien wel hoe of wat", aldus de achttienjarige Duarte. "Voor mijn ontwikkeling is het natuurlijk belangrijk dat ik in de Eredivisie blijf voetballen."

"Natuurlijk ga ik er serieus over nadenken als er een Eredivisie-club komt. Dat is logisch. Sparta is een club naar mijn hart. De club blijft altijd in mijn hart, dus ik vind het een hele moeilijke afweging, een moeilijke keuze. Ik moet er goed over nadenken en met de mensen die naast mij staan erover spreken."

De wedstrijd
Na de 0-0 in Emmen van eerder deze week ging het op Het Kasteel helemaal mis voor de formatie van Dick Advocaat. "Ik denk dat we de goals te makkelijk tegen hebben gekregen. We waren vandaag niet goed genoeg. Zij waren beter en dat mag niet."