Sympathieke De Jong zegt sorry na promotie De Graafschap: Mijn excuus ervoor

Sympathieke De Jong zegt sorry na promotie De Graafschap: "Mijn excuus ervoor"

20-05-2018 19:12
26

Henk de Jong wist niet wat hij meemaakte na het laatste fluitsignaal bij De Graafschap - Almere City FC. Voor de tweede keer in zijn trainerscarrière promoveerde de trainer naar de Eredivisie.

Na afloop maakte De Jong nota bene zijn excuses aan de verslaggever van FOX Sports. "Dit was de allerslechtste wedstrijd die we dit seizoen gespeeld hebben. Voetbal kan ook heel slecht zijn. Mijn excuus ervoor. We hebben het gehaald, maar het was niks aan om naar te kijken", aldus De Jong, die vervolgens werd omhelst door uitzinnige supporters van De Graafschap.

De Jong zag dat er van zijn plannen weinig terechtkwam. "Natuurlijk hadden de spelers last van spanning, dat is normaal bij zo'n wedstrijd. Het was negentig minuten lang 'hotseknotsbegoniavoetbal', zou mijn leermeester Fritz Korbach zeggen. We kunnen fantastisch voetballen met deze ploeg, maar dit was echt de allerslechtste wedstrijd die we dit seizoen hebben gespeeld. Maar wat maakt het allemaal uit? Kijk naar al die feestende mensen op het veld en op de tribunes, dat is prachtig."