Gifbeker moet leeg voor Dost: rampweek eindigt met verlies in bekerfinale

Gifbeker moet leeg voor Dost: rampweek eindigt met verlies in bekerfinale

20-05-2018 20:44
14

De gifbeker moet helemaal leeg voor Bas Dost. Een dramatische week bij Sporting Portugal eindigde zondag met een 2-1 nederlaag tegen Aves in de bekerfinale.

Vijf dagen nadat Dost en zijn medespelers door vijftig hooligans werd aangevallen, stond de ploeg van trainer Jorge Jesus met de sterkste elf op het veld. De nasleep van het geweld was nog te zien: de Nederlandse spits begon met een enorme pleister op zijn voorhoofd en kreeg in de tweede helft een groene tulband aangemeten.

Sporting maakte een slechte indruk in de bekerfinale. Al na een kwartier nam Aves via Alexandre Guedes de score. De Aves-spits was in de 72e minuut ook goed voor de 2-0 na balverlies van Gelson Martins. Pas na de tweede treffer gooide Sporting de schroom van zich af en werd het ook wat gevaarlijker.

Dost kreeg na 79 minuten een levensgrote kans, maar raakte de paal. Even later maakte Fredy Monteiro wel de aansluitingstreffer na goed doorkoppen van Dost. In de hectische slotfase slaagde Sporting er niet meer in om nog de gelijkmaker te forceren. De Portugese topclub eindigt het seizoen daardoor zonder prijzen.