Oud-PSV'er Simons beëindigt indrukwekkende carrière na 24 seizoenen

Oud-PSV'er Simons beëindigt indrukwekkende carrière na 24 seizoenen

21-05-2018 08:07
21

Timmy Simons heeft zondag zijn rijke carrière afgesloten. De 41-jarige oud-PSV'er maakte tijdens het kampioensfeest van Club Brugge bekend dat hij zijn schoenen, na liefst 24seizoenen in het profvoetbal, aan de wilgen.

Na afloop van de verloren wedstrijd tegen AA Gent sprak de controlerende middenvelder zijn ploeggenoten toe. "We hebben de laatste jaren fantastische momenten beleefd. Daar wil ik iedereen graag voor bedanken. Het was een juiste beslissing om op deze dag te stoppen", sprak de routinier, waarna hij een staande ovatie en een champagnedouche kreeg.

Wedden

Meer odds

Simons maakte op 18 maart 1995 al zijn debuut als profvoetballer namens KFC Diest. Via Lommel SK belandde hij bij Club Brugge, waar hij uitgroeide tot Belgisch international en deelname aan het WK 2002 afdwong. Na vijf succesvolle seizoenen bij PSV (drie landskampioenschappen) en een periode bij het Duitse 1. FC Nürnberg, keerde de 94-voudig Rode Duivel in 2013 terug bij Club Brugge. Daar maakte hij nog twee landstitels en één bekerwinst mee.