KNVB heeft nieuwe coach Jong Oranje te pakken: 'Het is een prachtige uitdaging'

KNVB heeft nieuwe coach Jong Oranje te pakken: 'Het is een prachtige uitdaging'

21-05-2018 10:01
37

De kogel is door de kerk: Erwin van de Looi is de nieuwe coach van Jong Oranje. De voormalig trainer van FC Groningen en Willem II volgt Art Langeler op, die een andere functie binnen de KNVB gaat bekleden. 

Maandagochtend meldt de KNVB dat Van de Looi is aangesteld als nieuwe coach van de Oranje-beloften. De oefenmeester gaat per 1 juli aan de slag en heeft een contract getekend dat hem tot december 2020 bondscoach van Jong Oranje maakt. Wanneer de beloften zich plaatsen voor het EK 2021 wordt het contract verlengd tot en met de zomer van 2021. Eerder werd al bekend dat Langeler vertrekt als Jong Oranje-coach, hij gaat bij de KNVB aan de slag als directeur voetbalontwikkeling. 

Van de Looi reist deze week wel al mee met de Nederlandse talenten van onder 21. Er staat een oefenstage in Zuid-Amerika gepland. "Trainer van Jong Oranje is een prachtige uitdaging en een aanvulling op mijn reeds opgedane ervaring in de Eredivisie", reageert Van de Looi. "Nederland beschikt over een enorm potentieel aan talent en met hen de strijd aangaan om kwalificatie voor het EK 2019 af te dwingen geeft mij veel energie. Komende dinsdag ga ik mee naar Zuid-Amerika om het team te leren kennen zodat we in september een goede basis hebben richting de cruciale EK-kwalificatiewedstrijden."

Nico-Jan Hoogma, directeur topvoetbal van de KNVB, is verheugd met de komst van Van de Looi. "Met Erwin van de Looi hebben wij een zeer goede en ervaren trainer in huis gehaald. Van de Looi heeft dezelfde visie als de KNVB op het gebied van talentontwikkeling en wij zijn er dan ook van overtuigd dat hij met deze groep verder kan bouwen aan hetgeen Langeler neer heeft gezet, met als eerste doel kwalificatie voor het EK in Italië af te dwingen."

In september vervolgt Jong Oranje de jacht op een EK-ticket. De beloften staan op de tweede plek in de poule. Alle groepswinnaars gaan naar het EK en de vier beste nummers twee spelen play-offs om een ticket.