Spaans gerucht: FC Barcelona wil Kluivert deze zomer kopen en direct verhuren

Spaans gerucht: FC Barcelona wil Kluivert deze zomer kopen en direct verhuren

21-05-2018 11:59
92

Een opvallend bericht uit Spanje: FC Barcelona zou Justin Kluivert deze zomer van Ajax willen overnemen, om hem vervolgens te verhuren aan Sevilla. Dat schrijft El Gol Digital maandagochtend. 

Nu het er alle schijn van heeft dat Kluivert zijn contract bij Ajax niet gaat verlengen, is de Catalaanse club aan het broeden op een plan. De clubleiding is gecharmeerd van de zoon van voormalig Barcelona-legende Patrick Kluivert, maar acht hem nog niet klaar voor het grote werk. Daarom wil Barça Kluivert deze zomer wél kopen, maar ook direct voor twee jaar verhuren aan subtopper Sevilla. 

Daar hoopt Barcelona dat Kluivert uitgroeit tot een volwassen speler, die over twee jaar klaar is voor een basisplaats bij de kampioen van Spanje. De negentienjarige buitenspeler van de Amsterdammers wordt al langer in verband gebracht met onder meer FC Barcelona. De kans is groot dat Kluivert deze zomer vertrekt bij Ajax. Contractonderhandelingen verlopen zeer stroef en recent liet Kluivert doorschemeren dat hij wil vertrekken.