De Ligt maakt keuze binnenkort: Mensen hebben geen idee hoe het echt zit

De Ligt maakt keuze binnenkort: "Mensen hebben geen idee hoe het echt zit"

21-05-2018 12:15
80

Matthijs de Ligt heeft nog geen beslissing genomen over zijn toekomst. In de vakantie gaat de jonge Ajacied alles op een rijtje zetten om vervolgens een keuze te maken, zo zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad

"In de vakantie ga ik eens rustig nadenken over mijn toekomst", aldus de felbegeerde Ajacied, die momenteel met het Nederlands elftal op pad is. "Natuurlijk krijg ik soms wel mee wat er geschreven wordt, en als ik hoor dat er interesse is van een grote club, dan streelt me dat wel. Maar vaak kun je er als speler weinig mee. Soms denk ik: wat grappig. Mensen hebben geen idee hoe het echt zit."

Volgens het AD ontkent De Ligt niet dat hij een vertrekwens kenbaar heeft gemaakt. "Maar wat er ook gebeurt: ik ben nu met Oranje bezig, met de komende twee interlands. In de vakantie zien we wel verder. Of we als spelers onderling praten over dit soort dingen? Nee, eigenlijk niet. De meesten weten van elkaar toch wel hoe het zit. Wel vraag ik wel eens aan jongens hoe het is om in het buitenland te spelen, uit interesse. Maar over specifieke keuzes hebben we het nauwelijks."

Naast De Ligt worden ook onder meer Justin Kluivert, André Onana en Hakim Ziyech in verband gebracht met een vertrek uit Amsterdam. "Natuurlijk is het voor mij relevant welke spelers er bij Ajax blijven, en hoe sterk het team komend seizoen is. Maar uiteindelijk kunnen die jongens heel goed zelf beslissen. Het is hun vrije keuze", besluit De Ligt.