'Toptransfer in de maak: PSG gaat Buffon voor twee seizoenen vastleggen'

'Toptransfer in de maak: PSG gaat Buffon voor twee seizoenen vastleggen'

21-05-2018 12:39
22

Een toptransfer is aanstaande, weet Sky Sports. Gianluigi Buffon wordt al enige tijd gelinkt aan Paris Saint-Germain en de onderhandelingen zouden nu in de afrondende fase zitten. De mogelijkheid om een contract voor niet één, maar twee seizoenen te tekenen, heeft de doelman over de streep getrokken.

Dat zou betekenen dat Buffon een verbintenis tot medio 2020 aan zal gaan in het Parc des Princes. De nu veertigjarige sluitpost zou dan minimaal tot zijn 42ste actief blijven op het hoogste niveau. Hoewel Alphonse Areola de onbetwiste nummer één is onder de lat bij PSG, zou men in de Franse hoofdstad een constructie hebben bedacht waarbij beide keepers aan speelminuten komen.

Afgelopen zaterdag nam Buffon met een publiekswissel afscheid van Juventus, de club die hij zeventien jaar diende. In november zette hij, na het mislopen van het WK van aankomende zomer, na 175 interlands ook al een punt achter zijn interlandloopbaan. De routinier, die zijn carrière begon bij Parma, is echter nog niet van plan om te stoppen en lijkt zich te kunnen opmaken voor twee jaar bij PSG. Naar verluidt wordt de overgang woensdag bekend gemaakt.