We kunnen Nainggolan geen belangrijke rol geven bij de Rode Duivels

"We kunnen Nainggolan geen belangrijke rol geven bij de Rode Duivels"

21-05-2018 12:49
30

Bondscoach Roberto Martinez van België heeft zijn WK-selectie teruggebracht tot 28 spelers en daarin ontbreekt Radja Nainggolan. De absentie van de middenvelder zorgde voor gefronste wenkbrauwen. Martinez legt tijdens een persconferentie uit dat zijn beslissing is gebaseerd op tactische overwegingen. 

"We weten allemaal dat Nainggolan een topspeler is, daar is geen twijfel over. Maar het is een tactische keuze," zegt de keuzeheer. "De laatste twee jaren hebben we in een specifiek systeem gewerkt. Radja heeft een belangrijke rol bij AS Roma, maar die kunnen we hem niet bij Rode Duivels geven. Hij kan bij een ploeg geen kleine rol krijgen."

Afgelopen zondag werd Nainggolan, die in 2014 ook al een WK misliep, reeds op de hoogte gesteld van het nieuws. "Ik ben naar Roma afgereisd om hem dat te vertellen. Hij is een populaire speler, maar we proberen een winnend team te maken. Dat hij er niet bij is, is dus een puur tactische keuze. Het was geen makkelijke beslissing. Een populaire beslissing nemen zou wél makkelijk zijn. Maar we moeten moeilijke beslissingen maken", aldus Martinez.