Het kan zomaar zijn dat FC Emmen een stabiele Eredivisieclub wordt

"Het kan zomaar zijn dat FC Emmen een stabiele Eredivisieclub wordt"

21-05-2018 13:04
167

FC Emmen promoveerde zondag naar de Eredivisie en dat werd uitbundig gevierd. Voetbalcommentator Evert ten Napel, geboren in het Drentse Klazienaveen, is optimistisch gestemd over de kansen van de club op het hoogste niveau. 

"Ik heb genoten natuurlijk. Prachtig dat het eindelijk een keer gelukt is", zegt Ten Napel (74) in gesprek met de NOS. Hoewel FC Emmen met een begroting van slechts 2,75 miljoen euro werkt, hoeft dat niet direct weer degradatie te betekenen. "Denk aan VVV-Venlo, denk aan NAC Breda. Die zijn ook gepromoveerd en hebben zich gehandhaafd. Ik heb de beide wedstrijden van Emmen tegen NEC commentaar mogen geven en Emmen heeft een aardig ploegje."

"Ik denk dat in Emmen kan wat er in Heerenveen ook is gebeurd. Emmen is veel groter dan Heerenveen en ook het achterland, met Duitsland enzovoort, is veel omvangrijker." De Friezen spelen sinds 1993 onafgebroken in de Eredivisie en haalden zelfs al regelmatig Europees voetbal. Voor FC Emmen, en met name directeur Ben Haverkort, is er werk aan de winkel. "Ze moeten nu ontzettend aan de bak. eigenlijk meteen vandaag al. Ze moeten mensen en bedrijven gaan benaderen om achter de club te gaan staan."

De commentator laat er geen twijfel over bestaan: hij voorspelt een rooskleurige toekomst voor FC Emmen. "Als de Drent eenmaal achter iets gaat staan, dan gaat hij er ook echt achter staan. En dan kan het zomaar zijn dat FC Emmen een stabiele Eredivisieclub gaat worden. Dat zou ik heel mooi vinden", aldus Ten Napel.