De Ligt over sfeer bij Ajax: Kluivert mag dat zeggen, is zijn goed recht

De Ligt over sfeer bij Ajax: "Kluivert mag dat zeggen, is zijn goed recht"

21-05-2018 13:43
84

Justin Kluivert wil Ajax deze zomer verlaten en Matthijs de Ligt twijfelt nog over zijn toekomst. De aanvaller gaf eerder aan dat een negatieve sfeer in de selectie mede de aanleiding is van zijn beslissing, maar daar gaat de verdediger slechts gedeeltelijk in mee.

"Ik denk dat elke speler voor zichzelf een plan heeft en voor zichzelf weet wat hij wil. Justin heeft blijkbaar in de media gezegd dat hij wil vertrekken, ik heb er niet heel veel van meegekregen. Het is zijn goed recht om dat te willen", aldus De Ligt (18) tegenover de camera's van Voetbal Inside. Kluivert gaf vorige week al aan zijn contract in de Johan Cruijff ArenA niet te willen verlengen.

De jonge mandekker erkent dat de gezelligheid zo nu en dan wat minder was bij Ajax, maar weet dat die gepaard gaat met de resultaten. "Als het een teleurstellend seizoen is, zijn er altijd dingen die minder gaan en dan is de sfeer ook altijd minder. Het kan zo zijn dat de sfeer wat minder was, maar als je wint is die zo weer goed. Tja, hij mag dat zeggen..."