Opgebloeide Kongolo gaat niet meer bankzitten: Hebben we geen tijd voor

Opgebloeide Kongolo gaat niet meer bankzitten: "Hebben we geen tijd voor"

21-05-2018 14:35
20

Terence Kongolo verruilde Feyenoord vorig jaar voor AS Monaco en na een teleurstellend half jaar liet hij zich verhuren aan Huddersfield Town. In Engeland bloeide de verdediger op en dat smaakt hem naar meer. De tijd van bankzitten is voorbij, geeft hij aan in gesprek met FOX Sports.

Bondscoach Ronald Koeman beloonde Kongolo met een uitnodiging voor Oranje, dat het eind mei opneemt tegen achtereenvolgens Slowakije en Italië. "Ik heb altijd geknokt om in het Nederlands Elftal te komen, dus dit is goed nieuws voor me. Ik ben zeer dankbaar. Ik dacht gewoon: ik moet m'n best doen bij mijn club, alles geven en als de bondscoach me dan selecteert is dat heel mooi", aldus Kongolo.

"De coach van Huddersfield (David Wagner, red.) heeft me altijd een goed gevoel gegeven. Hij is tevreden over me. Het belangrijkste is dat je stappen blijft maken in je carrière. Ik ben fysiek sterker geworden", evalueert hij zijn half jaar in de Premier League. Terugkeren naar Monaco ziet Kongolo wel zitten, maar alleen als hij kans maakt op speelminuten. Een reserverol is aan hem niet langer besteed. "Daar hebben we geen tijd voor", zegt de linkspoot met een glimlach.