Arsenal neemt afscheid van routinier na bijna twee jaar blessureleed

Arsenal neemt afscheid van routinier na bijna twee jaar blessureleed

21-05-2018 20:22
5

Het huwelijk tussen Arsenal en Santi Cazorla strandt na zes jaar. De Spanjaard kampt al sinds oktober 2016 met een slepende blessure aan de achillespees en heeft van de clubleiding te horen gekregen dat hij mag vertrekken. Er lijkt weinig vooruitgang te zitten in zijn herstel.

Cazorla (33) onderging de afgelopen jaren operatie na operatie, maar zijn rentree moest hij steeds uitstellen. Er werd zelfs een stukje huid uit zijn onderarm getransplanteerd in zijn onderbeen, maar het effect daarvan viel tegen. De ernstig aangedane achillespees houdt de aanvallende middenvelder al tijden aan de kant en het is de vraag of hij ooit nog op het hoogste niveau zal kunnen voetballen.

Sinds zijn komst naar Londen droeg Cazorla 180 keer het Arsenal-shirt en daarin was hij goed voor 29 doelpunten. Hij won met the Gunners twee maal de FA Cup en even zo vaak de Community Shield. Met de Spaanse nationale ploeg was de oud-speler van Malagá en Villarreal eveneens succesvol: hij werd Europees kampioen in 2008 en 2012.