BBC: Arsenal kiest 'unaniem' voor opvolger Wenger, bekendmaking volgt deze week

BBC: Arsenal kiest 'unaniem' voor opvolger Wenger, bekendmaking volgt deze week

21-05-2018 21:00
33

De BBC weet het zeker: Unai Emery wordt op korte termijn benoemd als nieuwe manager van Arsenal. Eerder op de dag meldde Sky Sports al dat de Spanjaard een van de topkandidaten is om Arsène Wenger op te volgen.

Lange tijd werd voormalig Arsenal-speler Mikel Arteta genoemd als topfavoriet om de taken van Wenger over te nemen, maar na een uitgebreid sollicitatieproces is de keuze toch gevallen op Emery. Met alle kandidaten is uitvoerig gesproken en de Arsenal-leiding was volgens het Engelse medium unaniem overtuigd van Emery. De trainer neemt deze zomer afscheid van Paris Saint-Germain, waar hij de afgelopen twee jaar met overwegend succes werkzaam was. 

Ondanks dat Emery geen vloeiend Engels spreekt, kregen de Arsenal-bazen een goed gevoel bij de man die PSG de afgelopen twee seizoenen veel binnenlands succes bezorgde. Met de club uit Parijs werd Emery eenmaal kampioen en won hij onder meer twee keer de Franse beker. De jaren daarvoor was hij louter succesvol met Sevilla. Met de Spaanse subtopper wist hij maar liefst drie keer de Europa League te winnen. 

De verwachting is dat Arsenal het nieuws later deze week naar buiten brengt.