Raiola zat achter veelbesproken Kluivert-interview: Hij heeft mij toen opgebeld

Raiola zat achter veelbesproken Kluivert-interview: "Hij heeft mij toen opgebeld"

21-05-2018 23:29
88

Willem Vissers, journalist van de Volkskrant, heeft een boekje open gedaan over de totstandkoming van het veelbesproken interview met Justin Kluivert. Zaakwaarnemer Mino Raiola bood Vissers het interview aan. 

In gesprek met Vissers zei Kluivert vervolgens in de Volkskrant dat hij het liefst wil vertrekken bij Ajax, 'omdat er teveel gebeurd is'.  "Onder meer door Van der Sar is er veel gezegd over Kluivert, zoals dat Raiola hem naar de uitgang duwt. Ik heb een band met Raiola en hij heeft mij toen opgebeld. Hij zei: heb je interesse in een interview met Justin Kluivert? Gewoon een band zoals ik die met veel mensen in de voetballerij heb", zegt Vissers bij FOX Sports. "Dat interview heb ik gehouden en daar heb ik een verslag van geschreven."

Kluivert lijkt te gaan vertrekken nu een contractverlenging niet tot de orde lijkt. Wiens schuld dat is? "Het is een samenspel, altijd", aldus Vissers. "Ik vind wel: hij heeft gewoon nog een contract. Dus je zou kunnen zeggen: laat hem gewoon spelen volgend jaar. Je kan altijd nog verlengen."

"Begin dit seizoen zag Kluivert geen reden om te verlengen en of dat nou door Raiola komt of door hemzelf...de aanbieding die gedaan is, is te laag. Ajax zei: je moet eerst maar eens basisspeler worden. Later in het seizoen was hij wel basisspeler en toen kwamen de partijen moeilijk bij elkaar. Dan kan je zeggen dat het Raiola's schuld of Kluiverts schuld is, maar het is een samenspel. Onderweg is het misgelopen."

"Ajax kan zeggen: je mag nog een jaar spelen. Misschien dat hij in december wel bijtekent. Hij hoeft toch niet per se nu bij te tekenen? Hij wil ook nog afwachten omdat heel veel spelers bij Ajax toch nog niet zeker zijn van wat er komend seizoen gaat gebeuren", aldus de journalist van de Volkskrant. 

Lees hier de veelbesproken quotes van Kluivert in de Volkskrant.