Middenvelder (30) wil nieuwe kans in Oranje: 'Mijn honger is nog even groot'

Middenvelder (30) wil nieuwe kans in Oranje: 'Mijn honger is nog even groot'

22-05-2018 07:32
33

Jonathan de Guzman wil dolgraag terugkeren in de selectie van het Nederlands elftal. De ervaren middenvelder van Eintracht Frankfurt hoopt dat zijn prestaties in Duitsland niet onopgemerkt zijn gebleven bij bondscoach Ronald Koeman. 

De laatste interland van De Guzman (30) dateert van maart 2015. Afgelopen seizoen was hij één van de dragende krachten van bekerwinnaar Eintracht Frankfurt. De oud-speler van Feyenoord en SSC Napoli hoopt dat Koeman hem op een lijstje heeft staan.

Wedden

Meer odds

"Ik kon vorig jaar naar clubs in verre landen voor veel centjes. Maar ik koos voor een topcompetitie om de aansluiting met het Nederlands elftal te houden. De Bundesliga barst van de grote ploegen en goede spelers. Daarin probeer ik me te onderscheiden", zegt De Guzman in gesprek met De Telegraaf.

"Mijn honger naar Oranje is nog even groot als tijdens het WK in 2014. Ik snap dat Ronald Koeman nieuwe wegen wil inslaan. Hij moet ook dingen veranderen en heeft met een nieuwe generatie spelers te maken. Maar je hebt bij het Nederlands elftal toch ook spelers met een beetje ervaring nodig? Ik heb het altijd geweldig gevonden om voor Oranje uit te komen en dat vind ik nog steeds."