'We moeten er komend seizoen slechts vier spelers bij hebben. Meer is niet nodig'

'We moeten er komend seizoen slechts vier spelers bij hebben. Meer is niet nodig'

Gepubliceerd: dinsdag 22 mei 2018 om 11:33di 22-05-2018 om 11:33

De Graafschap gaat vol vertrouwen de Eredivisie in. De Superboeren veroverden op Eerste Pinksterdag een Eredivisie-ticket ten koste van Almere City en dichten zichzelf een goede kans op handhaving toe.

"We moeten er voor komend seizoen slechts vier spelers bij hebben. Meer is niet nodig", vertelt de optimistisch gestemde trainer Henk de Jong aan het Algemeen Dagblad. Volgens de 53-jarige Fries is De Graafschap op precies het juiste moment 'ingestapt'. "Dit was wel hét moment voor promotie. Als je kijkt naar de Eerste Divisie komend seizoen met FC Twente, Roda JC, Sparta, NEC, Go Ahead Eagles: allemaal sterke ploegen. En vergeet Cambuur niet."

De Jong stelt vast dat De Graafschap tijdens het afgelopen Jupiler League-seizoen een hecht team is geworden. "Dat is ontstaan op een trainingskamp waar de jongens lekker met elkaar op stap gingen. Daar is alles begonnen." Die succesformule moet volgens de trainer ook op Eredivisie-niveau kunnen werken. "Ik wil dus dat die jongens ook komend seizoen gaan stappen. Zo niet? Dan krijgen ze een boete, hahaha."

Poll

Heeft De Graafschap iets te zoeken in de Eredisie?

(6169 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws