Ten Hag en Kraay discussiëren over Younes-ruzie: 'Hoort niet bij Ajax? Hoezo?'

Ten Hag en Kraay discussiëren over Younes-ruzie: 'Hoort niet bij Ajax? Hoezo?'

22-05-2018 21:21
96

Ajax-trainer Erik ten Hag vindt niet dat hij in de fout is gegaan tijdens de affaire-Amin Younes. De Duits international werd in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen gesommeerd om in de blessuretijd in te vallen, maar Younes weigerde. Het kwam vervolgens niet meer goed tussen beiden.

"Ik vind niet dat ik wat verkeerd heb gedaan", opent Ten Hag in gesprek met FOX Sports-verslaggever Hans Kraay junior. "Dit soort dingen horen toch niet bij Ajax?", countert Kraay junior. "Hoezo? Je wil bij het team horen of je wil niet bij het team horen. Met dit soort dingen geef je een verkeerd signaal af."

Volgens Ten Hag lag er een heel proces ten grondslag aan het incident: Younes wilde in de winterstop een transfer naar Napoli afdwingen, die uiteindelijk niet doorging. "Toen kwam hij naar me toe met de vraag: ik weet dat ik me slecht heb gedragen, maar wilt u mij nog bij de groep hebben? En ik zei ja. Toen heeft hij een tijd in zichzelf geïnvesteerd om ook weer aan te sluiten. Ik wou hem elke minuut de gelegenheid om te laten zien dat hij nog steeds een rol speelde. Het gaat niet zozeer om die ene minuut."

Kraay oppert dat Younes meer gebaat zou zijn bij een invalbeurt van een kwartier, maar Ten Hag is het daar niet mee eens. "Die wedstrijd vroeg daar niet om, Hans. Ik had een counterspeler nodig en ik vind Justin Kluivert, die al op het veld stond, een betere counterspeler dan Amin." De trainer betreurt echter de nasleep van het incident. "Ik vind het jammer hoe het gelopen is: zowel voor mij, als voor Ajax, als voor Amin."