Update: Jans reageert op hardnekkig Ajax-gerucht: 'Uitspraken als het rond is'

Update: Jans reageert op hardnekkig Ajax-gerucht: 'Uitspraken als het rond is'

23-05-2018 13:46
99

Mateo Cassierra is onderweg naar FC Groningen. Volgens De Telegraaf staat De Trots van het Noorden op het punt om 'zes à zeven' andere ploegen uit de Eredivisie af te troeven in de strijd om de Colombiaanse spits van Ajax. 

Groningen en Ajax hopen op korte termijn een definitief akkoord te bereiken over de huur van de 21-jarige Cassierra. Groningen moet ook nog om de tafel met het management van de aanvaller, die afgelopen seizoen goed was voor achttien treffers namens Jupiler League-kampioen Jong Ajax.

In prinicpe heeft Groningen vrijwel alle plooien alle gladgestreken, weet De Telegraaf: huisvesting en commissie zijn reeds geregeld. Cassierra heeft zélf een voorkeur aangegeven voor de club van kersvers trainer Danny Buijs. Bij technisch manager Ron Jans thuis sprak hij over de plannen voor komend seizoen. 

Ajax nam Cassierra in 2016 voor miljoenen euro's over van Deportivo Cali. In het eerste elftal heeft hij sindsdien amper gespeeld. Namens Jong Ajax scoort Cassierra al twee jaar op rij aan de lopende band. Ajax wil hem één seizoen verhuren en hoopt dat-ie daarna klaar is voor het grote werk. 

Update 13.46: Jans wil desgevraagd niets loslaten over een mogelijke deal met Ajax. "Wij doen pas uitspraken over iets, als iets rond is", laat de technisch manager van FC Groningen in een reactie weten aan RTV Noord

No Poll