Clubs kloppen na degradatie meteen aan bij Sparta voor spelers: 'Als aasgieren'

Clubs kloppen na degradatie meteen aan bij Sparta voor spelers: 'Als aasgieren'

23-05-2018 06:55
15

De spelers van Sparta zijn zeer gewild na de degradatie uit de Eredivisie. Technisch manager Henk van Stee wordt nu al platgebeld door clubs die de talenten op Het Kasteel willen wegkapen.

"Voor Jeffrey Chabot, Sherel Floranus, Deroy Duarte en Halil Dervisoglu tonen direct heel veel clubs belangstelling", laat Van Stee weten in De Telegraaf. "Als aasgieren, maar terecht. We hebben een groot verleden met opleiden, maar de noodzaak om te verkopen is er niet. We zijn heel ambitieus om direct terug te keren en zullen ook zelf investeren."

De nieuwe trainer Henk Fraser zal promotie moeten afdwingen met een flink gerenoveerde selectie. Liefst vijftien spelers vertrekken bij Sparta. Van Craig Goodwin en Michiel Kramer werd de verbintenis eerder al ontbonden. Van Sander Fischer en Robert Mühren was bekend dat hun doorlopende (huur)contract niet geldt voor de Jupiler League.

De andere elf namen die niet terugkeren zijn Jannik Huth, Miquel Nelom, Dabney Dos Santos, Soufyan Ahannach, Fred Friday (allen gehuurd), Ryan Sanusi, Loris Brogno, Leonard Nienhuis, Paco van Moorsel, Nick Proschwitz (allen transfervrij) en Michel Breuer (gestopt).