Ambities van 'fan' in Rotterdam: Ik wil eerste spits worden van Feyenoord

Ambities van 'fan' in Rotterdam: "Ik wil eerste spits worden van Feyenoord"

23-05-2018 07:33
21

Dylan Vente legt zich komend seizoen nog niet al te veel druk op bij Feyenoord. Het negentienjarige jeugdproduct van de Rotterdammers heeft wel een duidelijk streven.

"Ik wil eerste spits worden van Feyenoord", stelt Vente in Voetbal International. "Maar wanneer dat gebeurt, weet ik niet. Als ik komend seizoen meer speel en meer scoor dan dat ik nu heb gedaan, zou dat al een goede eerste stap zijn. En uiteindelijk wil ik natuurlijk de titel pakken met Feyenoord."

Vente is al sinds kleins af aan fan van Feyenoord. "Ik was amper drie jaar toen ik voor het eerst op de tribune zat van De Kuip, kan elk supportersliedje moeiteloos meezingen. Niet gek toch, dat de liefde voor de club dan heel diep zit? In het veld ben je daar niet echt mee bezig. Maar soms komt dat supporterschap weer even in me naar boven, ja. Wanneer je je realiseert dat je op één veld staat met Robin van Persie bijvoorbeeld."

"Zeker in het begin dacht ik toen echt vaak van: Wow", verklaart Vente. "Of na mijn doelpunten in de uitduels met Sparta en Willem II. Dan zie je in die stadions één zo’n vak compleet ontploffen van vreugde. Dat geeft zo'n ongelooflijke kick. Juist omdat ik zelf tot een jaar geleden ook zo uit mijn dak ging op de tribune na een doelpunt van Feyenoord."

"Dat gevoel van scoren wil ik daarom ook snel in De Kuip beleven. Wat ik doe wanneer ik straks mijn eerste officiële doelpunt heb gemaakt in een thuiswedstrijd? Naar mijn broer op Vakkie S rennen!"

No Poll