Alleen open voor 'droomuitdaging': 'Nederlandse club hoeft niet meer te bellen'

Alleen open voor 'droomuitdaging': 'Nederlandse club hoeft niet meer te bellen'

23-05-2018 07:51
15

Maurice Steijn is ook komend seizoen de hoofdtrainer van VVV-Venlo. De 44-jarige Hagenaar ziet het niet zitten om als assistent van Giovanni van Bronckhorst bij Feyenoord aan de slag te gaan.

"Ik had graag de stap gemaakt naar een stabiele subtopper als Vitesse, sc Heerenveen of FC Groningen, maar zij kozen voor andere trainers. Andere clubs uit de Eredivisie hebben geïnformeerd, maar zijn niet echt een verbetering in vergelijking met VVV-Venlo", zegt Steijn in De Telegraaf. Omdat hij zijn ambities niet kan waarmaken, heeft hij de intentie om in Limburg te blijven.

"Ik was al bezig met de leiding om weer een Eredivisie-waardige ploeg neer te zetten. Het spelersbudget groeit van 2,2 naar 2,5 miljoen euro", vertelt Steijn. "De spelersgroep blijft nagenoeg in tact, keeper Lars Unnerstall blijft en we willen nog twee buitenspelers, een middenvelder en centrale verdediger contracteren. Verder komt Luc Nilis erbij als assistent en spitsentrainer."

Steijn is niet bang voor het etiket 'Mister VVV-Venlo'. "Daar is niets mis mee. Toch houd je als trainer altijd je ambities, maar deze zomer hoeft geen enkele Nederlandse club meer te bellen. Ja, komt er een droomuitdaging uit het buitenland dan ga ik daarover nadenken. Dat weet de club ook en in dat geval zullen ze niet moeilijk doen."

Lees ook'Feyenoord zocht toenadering tot Steijn, trainer bedankt en blijft VVV trouw'

No Poll