Verbazing over afwachtende topclubs: 'Van Dijk een van de koopjes van de eeuw'

Verbazing over afwachtende topclubs: 'Van Dijk een van de koopjes van de eeuw'

23-05-2018 08:33
35

Dat Liverpool de komst van Virgil van Dijk voor een kleine tachtig miljoen euro als een koopje beschouwt, vindt voormalig Celtic-manager Neil Lennon ongelooflijk. Hij haalde de Nederlandse verdediger in 2013 voor slechts twee miljoen naar Schotland.

Volgens Lennon hebben de Europese topclubs zitten slapen. "We bekeken de beelden van hem bij FC Groningen en hadden zoiets van: Wow, is deze jongen beschikbaar? Er moet iets mis zijn met hem. Misschien heeft hij maar één oog. Dan ga je kijken en denk je: God, hij kan zonder problemen voor ons spelen", vertelt de manager aan The Daily Mail.

"Hij was een Rolls-Royce", stelt Lennon. "Hij kon zonder problemen schakelen. Technisch was hij ongelooflijk. Ik dacht: er moeten Premier League-scouts zijn die hem in de gaten houden. Maar uiteindelijk pikten wij hem op voor iets meer dan twee miljoen. Ik kon het niet geloven. Hij was zo goed. Hij was een van de koopjes van de eeuw."

Lennon vindt dat Van Dijk al veel eerder voor een topclub had kunnen spelen. "Mensen zeggen dat hij beter is geworden. Maar hij was al zo goed toen hij 22 jaar was. Hij is nu aanvoerder van zijn land. Je vraagt je af wat ze dachten. Hij heeft Liverpool beter gemaakt. Hij was de missing link."