Jörgensen kijkt naar concurrentie bij Ajax: 'Voor Dolberg anders dan normaal'

Jörgensen kijkt naar concurrentie bij Ajax: 'Voor Dolberg anders dan normaal'

23-05-2018 20:11
12

Kasper Dolberg is het grootste talent van Denemarken. Dat stelt Feyenoord-spits Nicolai Jörgensen, die de Ajacied van dichtbij meemaakt in de Eredivisie en de nationale ploeg van Denemarken.

"Ja, hij is een fantastisch talent. Het grootste talent van Denemarken", vertelt Jörgensen aan FOX Sports. Dolberg had last van een vormcrisis, blessures én de concurrentiestrijd met Klaas-Jan Huntelaar. Jörgensen: "Hij heeft pech gehad dit jaar. Ajax haalde Huntelaar en toen zeiden ze ook dat hij de tweede keuze zou zijn."

"Dan is het als jonge speler moeilijk wanneer er een grote ster binnenkomt. Daar moet je mee omgaan. Natuurlijk wil Huntelaar altijd sommige mensen beïnvloeden, dat weet je zelf ook. Als oude speler kun je zeggen wat je kunt betekenen en dat is niet onterecht, maar voor Kasper kan het anders zijn geweest dan normaal."

Jörgensen gelooft in Dolberg, die nog niet weet of hij deel uitmaakt van de definitieve WK-selectie van Denemarken. "Hij gaat nog heel veel doelpunten maken", denkt de Feyenoorder. "Dus dat is geen probleem."