'Grote gevolgen Sparta: breuk met hoofdsponsor dreigt, plannen op lange baan'

'Grote gevolgen Sparta: breuk met hoofdsponsor dreigt, plannen op lange baan'

23-05-2018 22:35
33

Het verlies tegen FC Emmen gaat Sparta niet in de koude kleren zitten. Centric, hoofdsponsor van de Rotterdamse club, stopt waarschijnlijk en de begroting gaat van elf naar zes miljoen euro.

Dat meldt Voetbal International. De degradatie heeft op verschillende vlakken grote gevolgen. De bijna-halvering van de begroting gaat vooral ten koste van het aantal medewerkers. Door de samenstelling van de selectie en bijbehorende salarissen op de schop te gooien, denkt Sparta wel winst te kunnen boeken.

Verder houdt de degradatie in dat de plannen om Het Kasteel met 3.000 plaatsen uit te breiden, op de lange baan worden geschoven. Ook een nieuwe entree en echt gras in plaats van kunstgras is voorlopig niet aan de orde.

"Maar door die plannen gaat niet meteen een dikke streep", zegt technisch manager Henk van Stee tegen VI. "Ze staan los van de degradatie, alleen weet ik niet wanneer ze ten uitvoer kunnen worden gebracht. In ieder geval willen we in alle opzichten nog steeds vooruit met deze club, alleen hebben we door de degradatie vertraging opgelopen."