'Vitesse maakt jacht op transfervrije topscorer van Algerijnse competitie'

'Vitesse maakt jacht op transfervrije topscorer van Algerijnse competitie'

24-05-2018 08:22
44

Vitesse heeft zijn oog laten vallen op de Algerijn Oussama Darfalou, meldt De Gelderlander donderdagochtend. De 24-jarige spits scoorde dit seizoen achttien keer namens subtopper USM Alger en kroonde zich daarmee tot topscorer van de Algerijnse Ligue Professionnelle 1.

Darfalou beschikt bovendien over een aflopend contract en lijkt niet van plan om deze te verlengen. Naar verluidt zijn ook Bundesliga-degradant Hamburger SV en het Zwitserse Grasshoppers hiervan op de hoogte: deze twee clubs zouden samen met Vitesse jacht maken op de Algerijnse topscorer. De Gelderlander heeft Vitesse overigens nog om een reactie gevraagd, maar de Arnhemmers willen vooralsnog niet ingaan op de geruchten rondom Darfalou.

Vitesse verzekerde zich onlangs van Europees voetbal en heeft voor komend seizoen al twee verdedigers vastgelegd: Khalid Karami komt transfervrij over van Excelsior en Rasmus Thelander maakt de overstap van het Zwitserse FC Zürich. Technisch directeur Marc van Hintum verklaarde onlangs dat hij op vijf à zes posities versterkingen wilde halen.