'United opent onderhandelingen over deal met mogelijke gevolgen voor Ajax'

'United opent onderhandelingen over deal met mogelijke gevolgen voor Ajax'

24-05-2018 08:38
44

Een transfer van Toby Alderweireld naar Manchester United is weer een stap dichterbij. The Mancunians zijn de onderhandelingen met Tottenham Hotspur begonnen, meldt The Daily Mirror.

De boulevardkrant bevestigt dat de Spurs een 'Van Dijk-achtig' bedrag voor de 29-jarige Belg willen ontvangen. Aanvankelijk werd gedacht dat voorzitter Daniel Levy een prijskaartje van zestig miljoen op Alderweireld zou plakken, maar hij zet nu dus in op een bedrag van bijna tachtig miljoen euro.

Wedden

Meer odds

Het is niet duidelijk hoever United voor de oud-Ajacied wil gaan. Hij heeft nog een contract tot medio 2019, met een optie voor nog een jaar. Wanneer Tottenham van die mogelijkheid gebruik maakt, kan Alderweireld volgend jaar zomer voor 'slechts' dertig miljoen euro vertrekken.

Ajax zal de onderhandelingen met argusogen gadeslaan. Als Alderweireld de overstap maakt naar United, lijkt dat immers gevolgen te krijgen voor Matthijs de Ligt. De Oranje-international is in Londen nadrukkelijk in beeld als opvolger van Alderweireld.