'Stiekem hopen ze hem nog een jaar te kunnen huren van Ajax. Die kans lijkt klein'

'Stiekem hopen ze hem nog een jaar te kunnen huren van Ajax. Die kans lijkt klein'

24-05-2018 11:40
51

Fortuna Sittard hoopt Perr Schuurs nog een seizoen op huurbasis van Ajax te kunnen overnemen, schrijft het Algemeen Dagblad. Of het de promovendus gaat lukken, moet worden afgewacht. De kans lijkt klein.

Schuurs tekende afgelopen winter een contract voor 4,5 jaar bij Ajax en werd nog tot het einde van dit seizoen verhuurd aan Fortuna. De promovendus hoopt 'stiekem' dat Schuurs nóg een jaar op huurbasis kan spelen in Sittard. 'Stiekem koestert Kevin Hofland, assistent-trainer van Fortuna en de man die de lijnen uitstippelt, nog de hoop dat Schuurs een jaar gehuurd kan worden van Ajax. Die kans lijkt klein', schrijft de ochtendkrant.

Schuurs gaf onlangs aan dat hij voor zijn kans wil gaan in het eerste elftal van Ajax, maar ook dat hij er vrede mee heeft als hij bij Jong Ajax moet beginnen. Algemeen directeur Edwin van der Sar vertelde recentelijk bij Rondo dat Schuurs een speler voor de toekomst is. 

Fortuna heeft met de verkoop van Schuurs op financieel gebied een megaslag geslagen. Volgens het Algemeen Dagblad heeft Ajax een recordbedrag van twee miljoen euro betaald aan Fortuna om Schuurs over te kopen. 'Mede daardoor kan het financieel lang zo noodlijdende voetbalbolwerk weer vrijer ademhalen.'