'Een geweldig talent, maar hij moet minstens nog een jaar bij Ajax blijven'

'Een geweldig talent, maar hij moet minstens nog een jaar bij Ajax blijven'

24-05-2018 11:59
30

Italiaanse media hebben Andy van der Meyde gevraagd naar de situatie van Justin Kluivert, die sterk wordt gelinkt aan AS Roma. De oud-voetballer adviseert de negentienjarige Ajacied om nog een jaar in Amsterdam te blijven.

Volgens Italiaanse media is Kluivert akkoord gegaan met een meerjarig contract bij Roma. Er lijkt echter nog wel onderhandeld te moeten worden met Ajax, waar zijn contract nog een jaar doorloopt. "In Nederland heeft iedereen het erover en ik ben er ook zeker van dat Kluivert naar Roma gaat", zegt Van der Meyde tegen TeleRadioStereo.

"Het lijkt erop dat de onderhandelingen serieuze vormen beginnen aan te nemen, ondanks dat ook FC Barcelona en Manchester United genoemd worden", zegt Van der Meyde, die Kluivert adviseert. "Hij is een geweldig talent, een goede aanvaller, maar ik denk dat hij minstens nog een jaar bij Ajax moet blijven. Het Italiaanse voetbal is heel anders dan het Nederlandse voetbal en wellicht dat hij als negentienjarige jongen er goed aan zou doen om hier nog wat ervaring op te doen."

Van der Meyde speelde van 1997 tot 2003 voor Ajax, waarna hij de transfer maakte naar Internazionale. Na twee seizoenen in Milaan, transfereerde hij naar Everton. Verder stond hij nog heel even onder contract bij PSV. Voor die club maakte hij zijn debuut niet.

Lees ookVers Kluivert-nieuws uit Italië: akkoord over contract, nu om tafel met Ajax