Gemengde gevoelens bij amateurs door FC Twente-oplossing van de KNVB

Gemengde gevoelens bij amateurs door FC Twente-oplossing van de KNVB

Gepubliceerd: donderdag 24 mei 2018 om 12:53do 24-05-2018 om 12:53

FC Twente heeft besloten om het beloftenelftal uit de voetbalpiramide te halen. Jong FC Twente gaat verder in de reservecompetitie betaald voetbal. De reden hiervan is dat Twente een andere weg in gaat slaan met het team en dat deze beslissing kostenbesparend en kwaliteitsverhogend moet zijn, zo klinkt het op de Twente-site.

Jong Twente was actief in de Derde Divisie en daardoor ontstaan er voor volgend seizoen open plaatsen die zullen worden opgevuld vanuit de nacompetitie, zo maakt de KNVB bekend. De verliezend finalisten van de nacompetitie tussen de Derde Divisie zaterdag en de Hoofdklassen spelen op zaterdag 16 juni één extra wedstrijd voor een plaats in de Derde Divisie.

'Om tot opvulling van de open plaats in de Hoofdklasse te komen spelen de drie verliezend finalisten van de nacompetitie tussen Hoofdklasse en Eerste klasse een halve competitie op dinsdag 19 juni, zaterdag 23 juni en dinsdag 26 juni. De winnaar van deze halve competitie plaatst zich voor de Hoofdklasse', meldt de KNVB.

ONS Sneek kan de beslissing van de KNVB deels begrijpen. De club staat veertiende in de Derde Divisie en is door het terugtrekken van Jong Twente nog niet veilig. De club moet zaterdag nog vol aan de bak tegen Jong FC Groningen om de nacompetitie te ontlopen.

"Aan de ene kant vind ik het een logische keuze, omdat de bestaande regeling niet veranderd wordt", laat Sneek-trainer Chris de Wagt weten aan de Leeuwarder Courant. "Een extra kans voor de laatste twee ploegen is dan wel realistisch."

Maar De Wagt kijkt vreemd op van de KNVB-beslissing om het seizoen nóg langer te maken. "Derdedivisionisten spelen al 34 competitiewedstrijden. Dat is al evenveel als de Eredivisie. En ook meer dan in de hoofdklasse. Het seizoen nóg langer maken vind ik in dat opzicht een vreemde keuze."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws