Ten Hag passeerde Schöne, Ziyech en Huntelaar: 'Konden daar goed mee leven'

Ten Hag passeerde Schöne, Ziyech en Huntelaar: 'Konden daar goed mee leven'

24-05-2018 13:26
23

Erik ten Hag is in de beslissing om Matthijs de Ligt aanvoerder van Ajax te maken niet over een nacht ijs gegaan. Na de wedstrijd tegen Vitesse (3-2 verlies) besloot de Ajax-trainer om Joël Veltman te passeren.

"Het is niet dat je wakker wordt en denkt: ik maak hem aanvoerder. Na Vitesse besloot ik om tegen Heerenveen zonder Veltman te spelen", zegt Ten Hag tegen FOX Sports. "Dan zie je dat De Ligt in heel veel situaties het voortouw neemt. Ik weet hoe oud hij is (achttien, red.), maar hij is al een ongelooflijke persoonlijkheid. Zijn uitstraling, zijn voetbalinzicht en sturende kwaliteiten..Hij is achttien, maar hij heeft dat al. Dan is leeftijd ook niet belangrijk."

De Ligt was verbaasd toen Ten Hag hem vroeg om aanvoerder van Ajax te worden. "Ik schrok wel even, ja. Er zijn wel vaker vragen gesteld over de komende jaren, maar zo snel had ik het niet verwacht. Hij zei: ik start morgen niet met Joël en heb een nieuwe aanvoerder nodig. Ik zou graag willen dat jij het doet. Ik zei dat ik het leuk vond. Dat soort uitdagingen vind ik leuk. Ik heb hem aangenomen."

Ten Hag passeerde met zijn keuzes ervaren jongens als Lasse Schöne, Hakim Ziyech en Klaas-Jan Huntelaar. "Die konden daar heel goed mee leven. Dat gaven ze aan. Ze lieten het ook zien. Niet alleen door het te zeggen, maar ook door hun lichaamstaal op het veld."