Groot nieuws uit Londen: Tottenham breekt contract van gewilde Pochettino open

Groot nieuws uit Londen: Tottenham breekt contract van gewilde Pochettino open

24-05-2018 17:06
6

Mauricio Pochettino blijft de komende jaren manager van Tottenham Hotspur. De Londense topclub bevestigt donderdag dat het contract van de Argentijnse succescoach is opengebroken en verlengd tot medio 2023.

Pochettino staat sinds 2014 aan het roer bij Tottenham, dat hem na achttien succesvolle maanden overnam van Southampton. Inmiddels staat de teller op meer dan 200 wedstrijden op de Spurs-bank. Het afgelopen seizoen leidde Pochettino zijn ploeg naar de derde plek in de competitie.

Volgens de Engelse pers wordt Pochettino door zijn nieuwe contract één van de best betaalde managers van de Premier League. Jaarlijks krijgt hij een slordige 9,1 miljoen euro op zijn rekening gestort. Lange tijd was een langer verblijf onzeker, omdat onder meer Real Madrid aan hem trok. Daarnaast wilde Pochettino harde toezeggingen over de transferbusiness deze zomer.

"Ik voel me vereerd dat ik een langdurig contract heb getekend in een bijzondere periode voor Tottenham. Dit is één van de meest opwindende banen in de voetbalwereld", reageert Pochettino op de clubsite.