Omstreden keeperskeuze van Van Bronckhorst: 'Ging mee in onze wisselvalligheid'

Omstreden keeperskeuze van Van Bronckhorst: 'Ging mee in onze wisselvalligheid'

24-05-2018 20:52
27

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst moest halverwege het seizoen een lastige keuze maken. Kenneth Vermeer keerde terug van hardnekkig blessureleed, maar Van Bronckhorst hield vast aan Brad Jones als eerste Feyenoord-keeper.

Vermeer kond dit niet verkroppen en vertrok op huurbasis naar Club Brugge. Van Bronckhorst blijft echter achter zijn keuze staan. "Omdat Brad het uitstekend had gedaan in het kampioensjaar. Ik voelde ook dat hij niet degene was die voor onze wisselvalligheid zorgde. Daarom heb ik het vertrouwen in hem uitgesproken door hem te laten staan", vertelt de trainer aan FOX Sports.

Van Bronckhorst erkent echter dat Jones, met name in de eerste seizoenshelft, niet zijn niveau van het kampioensseizoen wist te halen. "Het is achteraf moeilijk te verklaren, maar ik denk dat ook Brad meeging in de wisselvalligheid die we als team hadden. Hij heeft wekenlang steeds een andere defensie voor zich gehad en dat heeft altijd invloed op een keeper. Maar ik denk dat niemand in die periode constant is geweest, terwijl we dat een jaar eerder wel hadden."

Lees ook: Van Bronckhorst bedreigd: 'Zoon verteld waarom hij z'n account moest verwijderen'