Vertrouwen in Feyenoorder: 'Behoort tot de beste spitsen in zijn leeftijdsklasse'

Vertrouwen in Feyenoorder: 'Behoort tot de beste spitsen in zijn leeftijdsklasse'

24-05-2018 21:31
53

Cor Adriaanse denkt dat Dylan Vente een mooie carrière tegemoet gaat. Als jeugdtrainer van Feyenoord heeft hij een belangrijk aandeel in de doorbraak van de negentienjarige spits in De Kuip.

"Dylan is een hele prettige, leergierige jongen. Een knul die nooit zeurt. Een echte Rotterdammer dus", zegt Adriaanse tegen Voetbal International. "Als aanvaller is hij balvast, kopsterk, goed in de combinatie en prima in de afronding. In zijn leeftijdsklasse behoort hij daarmee tot de beste spitsen van Nederland."

"Maar laten we niet te hard van stapel lopen", vervolgt Adriaanse, die Vente in de B1 en A1 onder zijn hoede had. "Dylan komt net kijken. Ik vind dat hij zowel fysiek als in zijn houding stappen moet maken. Dylan zou wat brutaler moeten worden. In de goede zin van het woord, bedoel ik."

"In de harde wereld die de voetballerij is, moet je voor jezelf op durven komen. En dat mis ik nog een beetje bij Dylan. Die jongen is te bescheiden. Als dat eruit gaat, en hij wordt sterker, zie ik een hele mooie toekomst voor hem weggelegd als voetballer", besluit Adriaanse.