Bizarre onthulling: Drenthe rond eerste interland verdacht van 4 liquidaties

Bizarre onthulling: Drenthe rond eerste interland verdacht van 4 liquidaties

24-05-2018 21:48
68

Een bizar verhaal van Royston Drenthe. De oud-voetballer werd rond zijn eerste interland verdacht van vier liquidaties, vertelt hij bij Bij Andy in de Auto. Dat zou de reden zijn geweest dat hij na die eerste keer nooit meer werd opgeroepen voor Oranje.

Drenthe was net gearriveerd in het hotel, toen hij een telefoontje kreeg. "Het was de eerste keer bij het Nederlands elftal, dus ik was een beetje saai. Maar op een gegeven moment werd ik gebeld: Ja Royston, kun je even naar beneden komen. Ik begreep er helemaal niets van. Ik ga naar beneden en naar een kamer. Ik zal je vertellen: zeker drie, vier rechercheurs. Foto's van dode mensen."

"Om een lang verhaal kort te maken: vrienden en nephews van mij, waar ik dagelijks mee ben, waren blijkbaar betrokken bij iets wat op mij was uitgekomen", vervolgt de oud-speler van onder meer Feyenoord en Real Madrid. "Dat kwam door het feit dat ik kinderen in Hoek van Holland had. Waarschijnlijk ben ik afgetapt. Ik heb een van die neven gevraagd aan de telefoon: 'kun je vier van mij naar Hoek brengen'. Maar daar waren die liquidaties ook gepleegd."

"Ik had er niets mee te maken, maar de recherche kwam natuurlijk verhaal halen: 'Wij hebben het gevoel dat je hoog betrokken bent'. Ik raakte niet super in paniek, maar was wel even in shock, want ik had nog nooit iets te horen gekregen", aldus Drenthe. "Ik heb er daarna nooit meer wat van gehoord, maar ze kwamen dus wel met al deze poespas bij het Nederlands elftal. En het was de eerste keer dat ik was opgeroepen. Ik wist daarna ook gelijk dat het over was."

Volgens Drenthe hadden de meeste Oranje-spelers niets in de gaten, maar was toenmalig bondscoach Bert van Marwijk wel op de hoogte. "Van Marwijk heeft mij in alles gesteund en gunde het mij ook nog om de laatste 25 minuten een balletje te trappen. Maar dat was wel een soort afscheid. Een keer en nooit meer", lacht hij.

Vanaf 2.40 het bizarre verhaal van Drenthe: