Van Bronckhorst: 'Ik was verbaasd, omdat het in mijn ogen gewoon ondenkbaar is'

Van Bronckhorst: 'Ik was verbaasd, omdat het in mijn ogen gewoon ondenkbaar is'

24-05-2018 22:56
19

Michiel Kramer baarde eind december opzien door in de rust van het bekerduel van Feyenoord met Heracles Almelo een broodje kroket te eten. Trainer Giovanni van Bronckhorst van de Rotterdammers kan er met zijn verstand niet bij.

"Ik kreeg het eigenlijk direct mee na het fluitsignaal, toen ik terugkwam in de kleedkamer en Jan (de Jong, red) en Martin (van Geel, red.) mij daarop aanspraken. Ik was verbaasd, omdat het in mijn ogen gewoon ondenkbaar is dat zoiets gebeurt", zegt Van Bronckhorst bij FOX Sports. 'Kroketgate' leidde het vertrek van Kramer bij Feyenoord in. De spits vertrok uiteindelijk naar Sparta.

Wedden

Meer odds

Van Bronchorst was niet opgelucht toen Kramer was vertrokken. "Niet opgelucht. Ik voel me nog steeds verantwoordelijk voor mijn spelers, dus ook voor Michiel. Ik heb een hoop gesprekken met hem gehad. Ook over de manier hoe hij steeds weer in de media komt. Het eten van een broodje kroket is niet waardoor jij in de media moet komen."

"Michiel is vanuit de kern gewoon een heel zachtaardige man, die heel veel gevoel heeft ook voor andere mensen. Dat is de andere kant van Michiel", vervolgt de coach. "Maar hij heeft ook een kant waarbij hij het zichzelf onnodig moeilijk maakt. Dat zijn wel momenten die voor hem bepalend zijn geweest. Maar hij heeft ook zijn waarde gehad voor Feyenoord."