Droomtransfer voor 'ervaren' Brenet: 'Nagelsmann heeft er alles aan gedaan'

Droomtransfer voor 'ervaren' Brenet: 'Nagelsmann heeft er alles aan gedaan'

25-05-2018 07:33
30

Joshua Brenet rondde donderdagmiddag een droomtransfer af. De in Kerkrade geboren back verruilt PSV voor het Duitse Hoffenheim en gaat komend seizoen in de Champions League spelen met de nummer drie van het voorbije Bundesliga-seizoen.

Hoffenheim is absoluut niet over één nacht ijs gegaan. "De interesse was er het hele seizoen al", laat Fulco van Kooperen, de zaakwaarnemer van Brenet, weten aan het Eindhovens Dagblad. De tweevoudig Oranje-international past precies in het profiel van de Duitsers. "Hoffenheim wil met drie verdedigers en twee opkomende backs spelen. Ze hebben gezien dat Joshua aan beide kanten uit de voeten kan en ervaring heeft. Trainer Julian Nagelsmann en het bestuur hebben er alles aan gedaan om te laten voelen dat ze vertrouwen in hem hebben."

Naar verluidt heeft PSV vijf miljoen euro ontvangen voor Brenet, die in Eindhoven nog een contract tot de zomer van 2020 had. PSV hield al langer rekening met een vertrek van de 24-jarige back en heeft al twee versterkingen op het oog: Denzel Dumfries (sc Heerenveen) en Angelino (Manchester City) moeten de Eindhovense defensie binnenkort gaan versterken.