'Vernederend' seizoen voor Real Madrid: 'Crisis als ze de finale niet winnen'

'Vernederend' seizoen voor Real Madrid: 'Crisis als ze de finale niet winnen'

25-05-2018 09:00
40

Real Madrid kan zaterdagavond voor de derde keer op rij de Champions League winnen. Deze bewonderenswaardige statistiek kan echter niet verbloemen dat De Koninklijke aan een matig seizoen bezig is, vindt Edwin Winkels.

De in Spanje woonachtige journalist denkt dan ook dat er genoeg druk op de Real Madrid-ketel staat. "Met zeventien punten achter Barcelona en ook achter Atlético Madrid derde worden is redelijk vernederend. Het is dus ook zo dat als de Champions League-finale niet gewonnen wordt, het crisis is", vertelt Winkels aan de NOS.

De kenner van het Spaanse voetbal is niet onder de indruk van de Champions League-campagne van Real Madrid. "Dat ze weer in de finale staan, komt vooral door fouten van ploegen als Manchester City, PSG en Barcelona. Zij zijn op basis van één slechte wedstrijd uitgeschakeld. We kunnen niet zeggen dat Real overheersend en ongelooflijk voetbal speelt." Winkels denkt dan ook dat De Koninklijke in de zomer door moet gaan selecteren. "Cristiano Ronaldo moet voorin alles alleen doen. Er moet meer in de breedte komen. Gareth Bale en Karim Benzema hebben we dit seizoen niet gezien. Daarom wordt Neymar genoemd als versterking."

Real Madrid trapt zaterdagavond om 20.45 uur af tegen Liverpool. De eindstrijd wordt afgewerkt in Kiev.