Emmen laat transfervrije promovendus in onzekerheid: 'Wil nog naar het buitenland'

Emmen laat transfervrije promovendus in onzekerheid: 'Wil nog naar het buitenland'

25-05-2018 09:38
42

Youri Loen weet nog niet waar hij na de zomer speelt. De 27-jarige linkspoot wist onlangs met FC Emmen promotie naar de Eredivisie af te dwingen, maar beschikt over een aflopend contract.

De Drenthenaren beschikken over een eenzijdige optie tot contractverlenging, maar hebben deze nog niet gelicht. Loen houdt alle opties open. "Ik heb het hier altijd goed naar mijn zin gehad, maar wil ook nog een keer in het buitenland voetballen. Maar met FC Emmen de eredivisie in zou ook heel mooi zijn", laat de geboren Nijmegenaar weten aan de Gelderlander.

"Er spelen wel wat dingen, maar er is nog niets concreet", vervolgt Loen. "Ik hoef ook niet per se weg. Een mooie club in Nederland is ook goed. Ik laat alles rustig op me afkomen." De middenvelder wil eerst nog nagenieten van het promotiefeest in Emmen. "Wat dit teweeg heeft gebracht bij mensen is heel bijzonder. Iedereen ging helemaal los, de tranen vloeiden meteen. Het was niet normaal." De eerste Eredivisie-deelname in de clubhistorie werd gevierd in Wildlands, de plaatselijke dierentuin. "Gratis drank, een apart gedeelte voor ons eigen team. Uitstekend geregeld dus."