Derde aanwinst voor promovendus De Graafschap: aanvaller tekent voor twee jaar

Derde aanwinst voor promovendus De Graafschap: aanvaller tekent voor twee jaar

25-05-2018 10:53
37

Stef Nijland maakt definitief de overstap naar De Graafschap. De 29-jarige aanvaller tekent een contract voor twee seizoenen bij de kersverse promovendus. De deal is nog wel onder voorbehoud van de medische keuring.

"We halen met Stef een ervaren speler binnen, die het klappen van de zweep kent. Hij kijkt er naar uit om in Doetinchem te spelen. Wij denken dat een type Nijland goed bij De Graafschap past", zegt manager voetbalzaken Peter Hofstede op de clubsite.

Nijland begon zijn loopbaan bij FC Groningen en maakte als groot talent de overstap naar PSV. Daar bleef een doorbraak echter uit. Na verhuurperiodes bij NEC en Willem II en een Australisch avontuur bij Brisbane Roar, kwam Nijland in 2013 bij PEC Zwolle terecht. Daar kwam de aanvaller in vijf seizoenen tot 121 wedstrijden en 23 doelpunten. De voorbije jaargang had hij echter geen basisplaats.

De Graafschap hoeft geen transfersom te betalen voor Nijland, die een aflopend contract had in Overijssel. Hij is na aanvaller Jordy Thomassen van Helmond Sport en aanvallende middenvelder Mo Hamdaoui van Telstar de derde aanwinst van de Superboeren.