Verbazing over top-drie: 'Ajax durfde het niet aan en koos voor Van der Hoorn'

Verbazing over top-drie: 'Ajax durfde het niet aan en koos voor Van der Hoorn'

25-05-2018 11:38
37

Kees Kwakman vindt het nog steeds onbegrijpelijk dat Ajax in 2013 niet voor Virgil van Dijk, maar voor Mike van der Hoorn koos. Hij speelde bij FC Groningen naast de aanvoerder van Oranje, die zaterdag in de Champions League-finale staat.

"Ik was de aanvoerder, maar hij was eigenlijk de echte leider vanwege zijn voetballende kwaliteiten. En dat zal bij Oranje nu ook zo zijn, denk ik", zegt Kwakman tegen De Telegraaf. De huidig analist vindt het vreemd dat geen enkele Nederlandse topclub in zee is gegaan met Van Dijk. "Thuis met FC Groningen tegen PSV maakte hij een keer een foutje en in de Arena speelde hij niet goed tegen Ajax. Maar ik vind dat Nederlandse topclubs daar doorheen moeten kunnen kijken."

Wedden

Meer odds

"Ik weet ook wel dat dit de wedstrijden zijn, waarin talenten worden beoordeeld, maar tegen Feyenoord speelde hij tegen Graziano Pelle de pannen van het dak", aldus Kwakman. "Ajax heeft het niet aangedurfd en koos voor Mike van der Hoorn, die bij FC Utrecht ook een goed seizoen had. Ik had te allen tijde voor Virgil gekozen, omdat hij completer, sneller, sterker in de lucht en opbouwend beter is."

Volgens Kwakman zorgt Van Dijk er altijd voor dat hij er goed uitziet. "Hij heeft gewoon uitstraling, is een imposante verschijning. Jonge jongens zijn over het algemeen toch wat meer met hun uiterlijk bezig. Maar ik hoop vooral dat Virgil in de finale kan laten zien dat hij een moderne verdediger is. Een mooier podium is er niet."