AZ weet clubicoon binnenboord te houden: 'De club wilde mij niet kwijt''

AZ weet clubicoon binnenboord te houden: 'De club wilde mij niet kwijt''

25-05-2018 13:22
7

Martin Haar blijft verbonden aan AZ. Het 66-jarige clubicoon gaat zich drie dagdelen per week bezighouden met de bovenbouw en tekende vrijdag een contract tot medio 2019.

Haar nam onlangs afscheid als trainer van Jong AZ en leek de AZ-deur na 24 jaar achter zich dicht te trekken. De club heeft hem alsnog weten te behouden. Haar gaat vanaf komend seizoen eersteklasser RKVV Velsen trainen, maar blijft ook verbonden aan AZ.

Haar zegt dat hij het nog veel te leuk vindt om met talenten te werken. "Daarnaast wilde de club mij niet kwijt. Dat heeft ertoe geleid dat ik komend seizoen twee ochtenden en een middag meedraai", zo laat hij weten op de clubsite.

De agenda van Haar staat komend seizoen dus weer redelijk vol. "Maar vergeleken bij het trainerschap van Jong AZ krijg ik het alsnog een stuk rustiger. Het is nu niet meer zo dat ik zes dagen in de week op het veld sta, ik krijg wat meer vrije tijd. Of dat gaat bevallen, moeten we nog afwachten. Voor mij is dit natuurlijk ook nieuw. Maar ik heb er absoluut zin in."

Hoofd Jeugdopleidingen Paul Brandenburg is blij dat AZ Haar heeft weten te behouden en legt uit wat hij precies gaat doen. "Hij gaat met zijn jarenlange ervaring als voetballer en trainer in verschillende competities, een zeer waardevolle rol vervullen in de opleiding. Met name in het door ontwikkelen van onze talenten. Ook zal hij onze trainers een spiegel voorhouden en discussie aanwakkeren."