Belangrijke slag Fortuna: 'beste speler van de Jupiler League' tekent contract

Belangrijke slag Fortuna: 'beste speler van de Jupiler League' tekent contract

25-05-2018 16:25
67

Een belangrijke slag voor Fortuna Sittard: de promovendus heeft Lisandro Semedo voor vier jaar vastgelegd. De Limburgers hebben de optie tot koop in de huurovereenkomst met Apollon Limassol gelicht, waardoor de Portugese aanvaller nu eigendom is van Fortuna.

Als huurling had de 22-jarige Semedo dit seizoen een belangrijk aandeel in de promotie van Fortuna naar de Eredivisie. De voormalig jeugdinternational van Portugal scoorde vijftien keer en bereidde evenveel treffers voor. Hij werd daarvoor al beloond met de Gouden Stier, voor beste speler van de Jupiler League. Dat leverde hem veel belangstelling op, maar hij blijft dus in Sittard.

“We zijn ontzettend blij dat we de beste speler van de Jupiler League voor langere tijd aan ons hebben weten te binden", zegt voorzitter Isitan Gün op de clubsite. "Zijn bijdrage aan de promotie was enorm, met vele prachtige assists en vijftien doelpunten. Iedereen binnen de club is ervan overtuigd: ook in de Eredivisie gaat hij een belangrijke bijdrage leveren."

"Hij heeft bewust voor ons gekozen, voor een club op de weg naar boven. Daar wil hij voor langere tijd deel van uitmaken. Wij wensen hem dan ook veel succes toe voor het nieuwe seizoen", aldus Gün.

Ook Semedo benadrukt dat het een bewuste keuze is. "Ik hou van deze club, van deze stad en van onze fans! Het voelt als familie voor me. Een familie die me al vanaf het eerste moment heeft gesteund. Bij die familie wil ik graag blijven, zeker nu we de Eredivisie in gaan."