NEC presenteert opvolger van Lijnders: 'Hij was onze absolute nummer één'

NEC presenteert opvolger van Lijnders: 'Hij was onze absolute nummer één'

25-05-2018 17:01
42

NEC heeft Jack de Gier vrijdag aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De oud-spits van de Nijmegenaren komt over van Almere City FC en tekent een contract voor drie seizoenen in De Goffert. Hij is de opvolger van Pepijn Lijnders.

De Gier is verre van een vreemde voor NEC. In de periode van 1998 tot 2001 was hij als speler actief bij de club en van 2013 tot 2015 stond hij onder contract als assistent-trainer, jeugdtrainer en als trainer van de beloften.

Volgens technisch directeur Remco Oversier was De Gier 'de absolute nummer één' op het lijstje. "In de gesprekken die wij met Jack hebben gevoerd bleek onze visie op voetbalinhoudelijk en op menselijk vlak al snel op een lijn te liggen, waardoor we direct stevig door hebben kunnen pakken. Niet alleen heeft Jack de afgelopen jaren geweldig werk geleverd bij Almere, ook kent hij NEC zowel als speler en als trainer van haver tot gort en weet hij wat er hier wordt gevraagd door de organisatie én de achterban."

"Het is daarnaast erg prettig dat we Jack nu al aan ons hebben kunnen binden, zodat we samen met hem ook de rest van de selectie met zorg kunnen samenstellen", vervolgt Oversier. De doelstelling voor De Gier is duidelijk: promotie afdwingen naar de Eredivisie. Daar slaagde de club het afgelopen half jaar onder Lijnders niet in.

De Gier hoopt succes te beleven met NEC. "Ik heb de afgelopen jaren een geweldige tijd gehad bij Almere City, waar ik met alle plezier en passie had willen blijven. NEC is echter mijn club en de enige club die mij in verleiding kon brengen om Almere te verlaten." Met Almere City haalde hij de finale van de play-offs, waarin De Graafschap te sterk bleek.