Mogelijk slecht nieuws Locadia: Brighton haalt spits op na degradatie met Seedorf

Mogelijk slecht nieuws Locadia: Brighton haalt spits op na degradatie met Seedorf

25-05-2018 17:48
21

Brighton & Hove Albion heeft zich versterkt met Florin Andone. De 25-jarige Roemeense spits komt over van Deportivo La Coruña en moet de concurrentie aangaan met Jürgen Locadia.

Andone scoorde het afgelopen seizoen zeven keer in 29 duels, maar kon niet voorkomen dat de ploeg van coach Clarence Seedorf degradeerde uit de Primera Division. Brighton was er als de kippen bij om de aanvaller op te halen. "Het is een speler die we al een tijdje volgden", zegt manager Chris Hughton op de clubsite. "Hij geeft een nieuwe dimensie aan onze aanvallende opties."

Voor Locadia is de komst van Andone mogelijk slecht nieuws. De voormalig PSV'er zit sinds zijn komst in januari voornamelijk op de bank bij Brighton. Glenn Murray en Ulloa kregen de voorbije maanden de voorkeur. Hoewel laatstgenoemde terugkeert naar Leicester City, komt de 21-voudig Roemeens international daar dus voor terug. Hij tekent voor vijf jaar bij The Seagulls.

"Hij is een hard werkende speler, die zijn kwaliteiten bewezen heeft op het hoogste niveau in Spanje en op internationaal niveau. Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken", besluit Hughes.