Verbeek: 'Heb zeven maanden met hem gewerkt, maar ben wel belangrijk geweest'

Verbeek: 'Heb zeven maanden met hem gewerkt, maar ben wel belangrijk geweest'

25-05-2018 18:54
10

Gertjan Verbeek is lovend over zijn voormalig pupil Georginio Wijnaldum, die zaterdag met Liverpool in de Champions League-finale staat. De twee werkten bij Feyenoord kortstondig samen.

"Erwin Koeman had Georginio al op zijn zestiende laten debuteren in Feyenoord 1. Onder mijn leiding in 2008/'09 moest hij al een dragende speler zijn en dat deed hij – gezien het niveau van toen – op een heel goede manier", zegt Verbeek in De Telegraaf. "Aan de wijze waarop hij alle informatie die hij kreeg verwerkte, aan zijn lerend vermogen merkte je dat hij als jonge jongen heel ver was. En dat hij in de top kon komen als hij de juiste keuzes zou maken."

"Zijn persoonlijke investeringen, het onverstoorbaar zijn eigen ding doen en het in zichzelf blijven geloven, hebben hem naar de Champions-Leaguefinale gebracht", vervolgt verbeek. "De speelwijze van Liverpool en de werkwijze van Jurgen Klopp zijn Wijnaldum op het lijf geschreven. Daarom heeft hij bij Liverpool ook een grotere rol dan in het Nederlands elftal."

Volgens Verbeek is Wijnaldum een 'heel zachte, lieve, vriendelijke en goedlachse jongen'. "Ik heb helaas maar zeven maanden met hem gewerkt, maar denk dat ik voor een jongen van die leeftijd wel belangrijk ben geweest. Je hoeft elkaar niet lang te kennen: er is een klik of niet. Die had ik bij Klaas-Jan Huntelaar en Bas Dost ook heel erg."