Ajax strikt talentvol duo: We verwachten dat er nog meer spelers aan gaan komen

Ajax strikt talentvol duo: "We verwachten dat er nog meer spelers aan gaan komen"

25-05-2018 19:56
26

Hoofd jeugdopleidingen van Ajax Saïd Ouaali is blij dat Kenneth Taylor en Jaymillio Pinas een contract hebben getekend in Amsterdam. Diverse clubs hengelden naar de twee talenten (16).

"Zowel nationaal als internationaal was er belangstelling, dat geldt ook voor deze jongens", vertelt Ouaali aan Ajax TV. "Daarom zijn we heel blij dat we ze bij ons kunnen houden. We zijn altijd op zoek naar spelers met potentie die we voor de korte en lange termijn vast kunnen leggen. We verwachten dat er nog meer spelers aan gaan komen."

Taylor gooide dit seizoen hoge ogen bij Ajax O17. Ouaali: "Kenneth heeft zich de afgelopen periode goed ontwikkeld. Dat is ook de reden waarom we hem wilden belonen. Hij is een creatieve middenvelder die technisch en tactisch vaardig is. Hij ziet de diepte en levert bij balverlies ook arbeid. Daar zijn we blij mee."

Pinas over zijn contract: "Dit is waar je van droomt. Ik loop hier al sinds de F'jes. Het is toch wel een droom. Ik kreeg dit seizoen te horen dat ze me een contract wilden aanbieden. Ik ben dolblij. Volgend jaar speel ik bij Ajax O19 en vanaf daar wil ik zo snel mogelijk naar het eerste."

Taylor heeft geen moment overwogen om te vertrekken bij Ajax. "Voor mij was de keuze al gemaakt dat ik bij Ajax zou blijven. Ik heb het niet echt over andere clubs gehad."